Despre proiectul 13 cu atitudine

Salonul Catwalk by Ramona Mîndru a iniţiat, începând cu 13 martie, o campanie de responsabilizare socială, sub sloganul „13 cu atitudine!“. Astfel, toate veniturile încasate în ziua de 13 a fiecărei luni vor fi redirecţionate către copiii bolnavi, aflaţi în nevoi şi dificultăţi financiare.
Doamnele şi domnişoarele care apreciază frumuseţea în toate formele sale sunt aşteptate în data de 13 a fiecărei luni, în Salonul Catwalk, pentru a zâmbi şi atunci când se privesc în oglindă, dar şi când se gândesc că frumuseţea lor aduce zâmbete pe chipul unor copii.
În această zi specială, serviciile din cadrul salonului nu au valoare fixă, fiecare poate contribui cu cât doreşte pentru cauza copiilor bolnavi sau care au nevoie de ajutor financiar şi nu numai.
Haideţi să depăşim prejudecăţile legate de ziua de 13 şi să abordăm acest număr cu altfel de atitudine! Frumuseţea adevărată vine din interior şi gesturile care nouă ne par a fi mici, pentru alţii pot fi adevărate miracole!

Un proiect de nota ZECE!

[blockquote align=”center” style=”style1″ cite=”Cu deferenţă, Rodica-Ana Dan”]Acest proiect nu s-a născut singur. Este un proiect comun al nostru, al acelora care vibrăm la cuvintele solidaritate şi întrajutorare umană. Această modestă broşură este un omagiu adus Ramonei, echipei Catwalk, conduse de ea care a dat startul şi susţine proiectul 13 cu atitudine precum şi tuturor celor implicaţi într-un fel sau altul. Dorim proiectului o viaţă cât mai lungă şi impact cât mai puternic![/blockquote]

Echipa care a dat startul proiectului – O ECHIPA CU ATITUDINE!

Actorii principali din proiect

Mîndru Ramona Emanuela • coordonator proiect
Cioltea Emilia Mihaela
Ciungan Ioana Cristina
Cobârzan Marian (Crişan) Alexandra
Crişan Lola Simona
Fodoca Roxana
Luca Mihaela
Mariş Mariana
Molnar Adriana
Poruţiu Radu Andrei
Proştean Oana Paula
Tanvuia Ramona
Teodorescu Patricia
Ut Camelia Florina

ech

S-au alaturat proiectului…

Bogătean Andreea-Ioana
Popa Ecaterina
Toma Adriana[/one_half_last]

O poveste din… 13 martie

[blockquote align=”left” style=”style1″ cite=”Ramona Mîndru”]„Pentru că este primăvară şi întregul oraş palpită de dorinţa de a se trezi la viaţă, am început să conştientizăm cât de multă bucurie ne produce fiecare lucru mărunt din jurul nostru. Situaţia copiilor bolnavi ne-a sensibilizat dintotdeauna şi de multe ori nu am putut face tot ce ne-am fi dorit pentru aceştia. Acum am înţeles că uneori nu e nevoie să mutăm munţii din loc, dar că un gest frumos, venit din suflet, ne scoate pe noi din starea de indiferenţă şi îi ajută pe ei să vadă frumuseţea vieţii, chiar şi doar pentru câteva clipe în plus.”[/blockquote]

Proiectul a debutat în luna martie a acestui an.
De la începutul proiectului, a campaniei de responsabilizare socială, ne-am dorit să ajutăm şi să ne implicăm acolo unde considerăm că este nevoie în limita posibilităţilor şi resurselor din acţiunea noastră, în fiecare 13 cu atitudine!
Copiii de la Spitalul Oncologic Cluj-Napoca au beneficiat de ajutor în cumpărarea medicamentelor necesare tratamentului de leucemie, iar valoarea donaţiilor şi a încasărilor a fost de 4159 lei.

1975192_709433059099660_1110695223_n

[padding height=”15″]

13 aprilie… o alta poveste

Dacă în prima lună ne-am îndreptat fondurile adunate către copiii suferinzi de leucemie ai Spitalului Oncologic Cluj, în aprilie şi mai am găsit în Asociaţia de Autism Transilvania, prin doamna Milena Prună un exemplu demn de urmat. Aceasta ne-a ajutat să cunoaştem mai în profunzime problemele cu care se confruntă atât copiii împreună cu terapeuţii, cât şi familiile acestora. Am ales să ne petrecem o zi pe care am dedicat-o în întregime copiilor de la asociaţie.
I-am invitat la salon unde i-am aşteptat ca într-o zi de sărbătoare. Bucuria lor alături de terapeuţii pregătiţi, ne-a emoţionat şi am transmis un profesionalism care chiar şi pe noi ne-a surprins. Contactul şi interacţiunea cu aceşti copii sunt unice, iar angajaţii salonului au excelat în dăruire şi multă atenţie, astfel încât toţi copiii au ieşit fericiţi că au fost acceptaţi de o nouă societate.
Întreaga echipă în această lună s-a mobilizat şi a alergat la Crosul BT, în cadrul Maratonului Internaţional.

maraton

Afla povestea lui Alin M. — 13 mai

[blockquote align=”right” style=”style1″ cite=”ne-a împărtăşit doamna Milena Prună.”]Datorită acestui proiect Alin va fi inclus zilnic, timp de 4 ore, în programe specifice de terapie, recomandate copiilor cu autism —terapie comportamentală, logopedie şi integrare senzorială[/blockquote]

Mai a fost luna în care fondurile s-au dus spre terapia unui micuţ cu autism. Nu am dorit să plecăm aşa uşor în urma acestei prime acţiuni şi am ales că fondurile din luna mai să susţină terapia pe toată perioada de vară a lui Alin M., un băieţel dintr-o familie cu o situaţie financiară mai precară.

Suma donată în 13 mai a fost de 5105 lei.

Ziua de 13 mai a adus multă bucurie, prin prezenţa în salon a unui PHOTOBOX, care a imortalizat momentele de frumuseţe ale întregii echipe, cât şi clientelor prezente. Fiecare fotografie va rămâne în amintirea tuturor celor implicaţi.

box

13 iunie: un eveniment cu final încurajator

[blockquote align=”right” style=”style1″ cite=”, a afirmat Simona Bratu, directorul Crucii Roşii Cluj.”]Misiunea principală a Crucii Roşii este intervenţia în situaţii de calamităţi şi dezastre naturale. Intervenţia se asigură prin echipe de voluntari pregătiţi pentru acest gen de activităţi. Dotarea materială necesară intervenţiilor este asigurată de Crucea Roşie Română din fonduri proprii dar şi din donaţii şi sponsorizări. Un exemplu în acest sens: Salonul Catwalk by Ramona Mîndru prin Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj. Oamenii Crucii Roşii Române sunt cei care, în vremuri de restrişte, în vremuri tulburi şi grele, au făcut şi fac ca solidaritatea umană să se transforme în ceva care tămăduieşte suferinţe, care alină dureri, care mângâie suflete[/blockquote]

Luna iunie a fost a Crucii Roşii Cluj. Nevoia de implicare ne-a făcut ca în luna iulie să sprijinim strângerea de fonduri a Filialei Cluj a Crucii Roşii, pentru achiziţionarea unei tărgi de salvare UT 2000, considerată etalon la nivelul societăţilor de Cruce Roşie la nivel european.
Chiar dacă a fost vineri 13, lună plină, întreaga comunitate care încurajează proiectul 13 cu atitudine! a reusit să strângă suma necesară acesteia. Echipa Catwalk a purtat pălării în această minunată zi si s-au scris gânduri de către toţi clienţii salonului.
Suma care s-a donat în această lună a fost de 4123 lei.

iun

[padding height=”15″]

Pentru copiii cu sindrom Down… 13 iulie

Această lună a fost dedicată copiilor cu sindrom Down de la Asociaţia AGA Down Sindrom Cluj.

Fiind sensibilizaţi de Asociaţia Derzelas, care desfăşoară diferite ateliere de terapie, creaţie şi nenumărate acţiuni de voluntariat, alături de mai multe asociaţii din oraş pentru copii cu dizabilităţi şi tineri cu sindromul Down, dorim ca luna iulie să fie o bucurie pentru aceşti tineri care îşi dedică talentul pentru ca societatea să devină uşor sensibilă la problemele şi necesităţile cu care se confruntă aceştia cât şi familiile lor.

Suma care s-a donat a fost de 1010 lei.

10003248_725018027541163_8836294057403418291_n

Ati vizitat salonul nostru?… 13 august

Dacă da, aţi aflat că în ziua de 13 a fiecărei luni are loc la Catwalk o acţiune care dă viaţă faptelor. Cu siguranţă persoanele care frecventează salonul, precum şi beneficiarii acestui proiect, cunosc şi apreciază iniţiativa. Personajele principale ale poveştilor din fiecare lună sunt însă:

Ramona. De ce?

1. Pentru că ea a însufleţit o ideee îndrăzneaţă, aceea de a oferi ajutor copiilor cu diferite nevoi sau bolnavi.
2. Pentru că susţine un proiect inedit, dar greu în acelaşi timp, care se doreşte să aibă o viaţă cât mai lungă. Pentru acesta e nevoie însă de oamneni tot mai mulţi care să-l susţină.
3. Prin atitudinea ei distinsă, elegantă, binevoitoare şi consecventă are o opinie corectă faţă de problemă şi face eforturi să o facă cunoscută.
4. Ramona are o viaţă scurtă în ani, dar cu toate acestea viaţa ei este plină deja de foarte multe realizări, deci este omul care a demonstrat că ştie ce vrea şi ce poate face pentru a fi de ajutor multor oameni.
5. Nu în ultimul rând, contribuţia salonului (materiale de cea mai bună calitate, serviciile ei alături de ale echipei) reprezintă un element în plus care ridică mult valoarea proiectului.

Echipa 13 cu atitudine. De ce?

1. Pentru că echipa este formată din profesionişti foarte buni, oameni plin de viaţă, dornici de afirmare, dar şi de a face bine.
2. Deşi viaţa nu e uşoară şi uneori nesigură, ei se dovedesc a fi loiali proiectului, harnici şi robuşti.
3. Tinereţea lor animă, dă încredere şi speranţă, celor cu care intră în contact.
4. Antrenează persoane dornice să sprijine financiar şi moral proiectul.

Dacă nu? Vă invităm cu drag să o faceţi.

Veţi fi mulţumiţi, veţi fi recompensaţi pe măsură!

 

Multumiri

Pentru că în proiectul 13 cu atitudine sunt implicaţi mai mulţi actori: echipa, clienţii, beneficiarii, colaboratorii, colectivul salonului a avut în vedere să asigure manifestărilor o atmosferă de familie, plăcută, relaxantă. În semn de mulţumire doamnele, domnişoarele şi domnii prezenţi au primit scrisori „cu dedicaţie”, în care s-au regăsit suprinşi în diferite ipostaze. Momentul „literar-artistic” a fost foarte bine interpretat şi apreciat de toţi participanţii. În alt context în semn de recunoaştere a acţiunilor întreprinse de membrii echipei, gazda salonului, Ramona Emanuela Mîndru, a realizat un moment de destindere, oferindu-le membrilor echipei poezii „cu dedicaţie” impregnate pe un suport magnetic.
Fiecare s-a bucurat de cadoul oferit şi a mulţumit pentru frumoasa amintire. Le-am oferim în dar tuturora câte o cordeluţă din curcubeul culorilor confecţionată de Laura Maria Goia. Atmosfera a fost mereu întreţinută de prezenţa fotografului care a surprins cadrele şi momentele importante ale ficecărei zi de 13, iar artiştii cofetari ne-au îndulcit cu delicatesele pregătite special pentru noi.

„Oamenilor nu le pasă cât de mult ştii până nu ştiu cât de mult îţi pasă. Acest principiu este adevărat deoarece noi culegem ceea ce semănăm. Este important pentru tine ca om să nu ai viclenie sau duplicitate, iar calea pe care îi îndrepţi pe alţii să meargă, fără să fie mai întâi parcursă de tine. Să ai puterea să alegi oameni şi să-i ajuti să devină şi mai puternici, să le încurajezi individualitatea, iar tu să »rămâi în umbră, în spatele scenei« şi să te bucuri de ei.” (Corneliu Niste)
„Să vă găsesc şi peste 50 de ani cu aceeaşi atitudine!”
„Ziua de 13, o zi pe care n-am considerat-o niciodată cu ghinion! Iubesc energia care e în salon în fiecare zi de 13, o stare de bine şi de bucurie care pluteşte în aer. La fel de mult iubesc faptul că daţi înapoi din ceea ce primiţi celor în nevoie şi îmi creşte inima de bucurie de fiecare dată când sunt parte din iniţiativa voastră! Mulţumesc!”
„Poţi avea atitudine pozitivă şi fără a avea talent, şi poţi avea talent fără o atitudine pozitivă, dar totul se întâmplă cu adevărat numai la Catwalk, când ai o atitudine pozitivă combinată cu talent!”
„I am proud of you, beautiful friend! You have a big heart! Always your friend!”

Au colaborat la reuşita proiectelor:

Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj • revista Bulevard • Rodica-Ana Dan • Ramona Gal • Andreea Hangan • Ana Jorza Bohăţel • Maria-Daniela Macra Oşorhean • Roxana Moga • Corneliu Niste • Liviu Raţiu • Eugen Szederjesi • Marian Tîrnovean • Bogdan Tudor şi mulţi alţii…