Managerul de dezvoltare resurse al Habitat for Humanity Cluj, Genoveva Ghiuri, a câștigat premiul pentru cel mai bun profesionist în domeniul strângerii de fonduri pentru organizaţii nonguvernamentale, iar hair stylist-ul Ramona Mîndru a obţinut premiul special al juriului pentru cel mai eficient proiect filantropic.

Ghiuri a fost recompensată pentru strângerea a 1,5 milioane de lei pentru construirea comunității Habitat din comuna Jucu, unde, până anul viitor, urmează să fie ridicate 15 locuinţe pentru familiile cu venituri mici. La acordarea premiului a fost luat în considerare și modul în care a implicat comunitatea locală în ridicarea caselor.

„Un fund-raiser este profesionist atunci când are alături de el o echipă de profesionişti. Acest premiu este rezultatul muncii unei echipe care crede cu adevărat că o locuință decentă este cea mai profundă schimbare pe care o putem aduce în viața unei familii. Dedicăm premiul sutelor de clujeni care au spus «DA» invitației noastre de a voluntaria, de a dona și a ne susține prin direct debit, pentru a construi locuințe destinate familiilor în nevoie”, a declarat Ghiuri.

Mîndru a atras atenţia organizatorilor galei prin proiectul filantropic „13 cu Atitudine”, prin care îşi donează toate veniturile salonului ei de frumuseţe încasate în ziua de 13 a fiecărei luni. Ulterior, acestea sunt direcţionate către copiii aflaţi în dificultate. Demarată în 13 martie, campania a strând până în prezent 31.000 de lei, bani folosiţi, printre altele, la achiziționarea unei mașini de scris în Braille pentru Liceul Special pentru Deficienți de Vedere şi cumpărarea tratamentului pentru leucemie copiilor internaţi la Institutul Oncologic Ion Chiricuţă.

„Campania <13 cu Atitudine> dorește sa depășească prejudecăţile legate de ziua de 13 şi să abordeze acest număr cu altfel de atitudine! Tot ce ne-am dorit noi a fost să aducem un zambet pe chipurile femeilor care trec pragul salonului nostru, atunci când se uită în oglindă, dar şi când se gândesc că frumuseţea lor aduce zâmbete pe chipul unor copii”, a afirmat Mîndru.

Gala „Oameni pentru oameni” premiază anual actele filantropice care au cel mai mare impact în comunitate și este organizată de Asociația pentru Relații Comunitare și Camera de Comerț Americană în România. Sunt recunoscute faptele generoase ale persoanelor şi companiilor, precum și inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri. În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii, iar suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14,8 milioane în 2014.