Există o legatură între felul în care arătăm și politețe?

DESIGUR! Aspectul comunică starea noastră de spirit. Gândiți-vă că părul, indiferent de felul în care ești îmbrăcat, poate fi un aliat sau un inamic. El este într-o continuă metamorfoză. Coafura, felul în care ne îngrijim mâinile, stilul vestimentar, totul trebuie să-ți sublinieze personalitatea și nu să te facă să dispari în mulțime.

E bine să aparținem unui grup, dar nu să ne pierdem în mulțime. Când se întâmplă asta, orice schimbare, indiferent cât de mică, va fi o decizie foarte grea. Din păcate, majoritatea face schimbarea doar pentru un eveniment sau pentru a impresiona.

Rar o facem pentru plăcerea de a trăi (sic!) sau pentru senzația aceea minunată de a ne simți bine în pielea noastră.

Întreabă-i pe cei din jur, în care ai încredere și care se pricep: “Ce crezi?”, “Cum crezi?”, “Oare cum ar fi mai bine?”. Cu siguranță, vei primi un răspuns care va trezi în tine un impuls, o curiozitate sau pur și simplu te va determina să iei o decizie. Nu scăpa din vedere că orice detaliu poate avea un impact fericit asupra stării tale, asupra stimei de sine, dar și asupra celor din jur, care vor resimți efectele schimbării.

Savoire-vivre este mesajul pe care trebuie să-l comunici prin “toți porii”. Să te simți bine în pielea ta și să-ți accepți frumusețea, așa cum am primit-o de la natură, e ceea ce-ți face personalitatea să strălucească. Frumusețea stă în naturalețea și firescul gesturilor simple: felul în care cineva își dă părul după ureche, își tunde părul sau își privește manichiura, de câte ori clipește pentru a-și pune în evidență fardul de pleoape, mișcarea buzelor ….

În concluzie, aspectul neîngrijit e o impolitețe și față de cei din jur, nu doar față de tine însăți. Imaginea noastră nu reprezintă doar felul în care vrem să aratăm, ci și importanța pe care o acordăm unui eveniment, unei zile ori persoanelor cu care ne întâlnim.