Astăzi vreau să vă vorbesc despre puterea pe care o avem noi, oamenii, de a aduce la viață legende și credințe mitologice, iar pentru asta am ales să mă concentrez pe două dintre subiectele mele favorite: pisica neagră și ziua de 13.

Pentru cei care cred că pisica neagră este un simbol al forțelor malefice, am câteva argumente care i-ar putea face să se răzgândească.

Evul Mediu a fost perioada în care oamenii au asociat pisica cu vrăjitoarele și cu magia neagră, fiind de părere că ea era forma pe care o luau practicantele magiei în urma transfigurării. Prin urmare, oricine avea o pisică neagră era suspectat de practicarea de activități oculte. Cu toate acestea, dacă ar fi să facem un tabel cu argumente pro și contra pisicilor, ai fi surprins de rezultat! Lasă-mă să îți enumăr o parte dintre aceste argumente:

  • Știai că în ciuda stării lor, de cele mai multe ori, de relaxare, pisicile iubesc să fie active? Au reflexe extraordinar de bine dezvoltate, fapt care le ajută să scape cu viață dintr-o mulțime de situații limită. Elasticitatea lor și capacitatea de a cădea (aproape) întotdeauna în picioare le-a adus faima de…(aproape) nemuritoare . Înzestrarea lor cu 7 sau 9 vieți (în funcție de cultură) nu este deloc întâmplătoare. Mitul datează încă din antichitate, din cultura egipteană. Poporul egiptean o venera pe zeița Bazet, despre care se spunea că avea trup de femeie, cap de pisică și era înzestrată cu 9 vieți. De aici și asocierea cu longevitatea pisicilor.
  • Și cum viața lungă se datorează, de cele mai multe ori, sănătății, cercetătorii au dovedit că proprietarii de pisici sunt mai sănătoși decât cei care nu au aceste animale de companie. Prin urmare, m-am decis să adopt și eu un CAT(walk) :).
  • Încă un aspect curios este că sunt mai fericite în perechi, așa cum suntem și noi, de altfel!
  • Mai mult, torsul unei pisici este extrem de relaxant, motiv pentru care unii terapeuți îl recomandă în tratamentele pentru stres. Se spune că sunetul produs trezește un sentiment de confort și siguranță. Acestea sunt și două dintre avantajele pe care am vrut să le includ, de la bun început, și pe CATwalk-ul meu: siguranța și confortul pe care le simt clienții în momentul în care apelează la serviciile noastre! În plus, odată atins de farmecul unei pisici, ești marcat de eleganța și influența ei!
  • În cultura chineză, numărul 9, echivalent cu viețile unei pisici, este norocos și simbolizează trinitatea trinității, oferind energie pozitivă și noroc! Prin urmare, iată încă un aspect pozitiv legat de sfera simbolică a felinelor.
  • Iar ultima, dar nu cea din urmă, este capacitatea pisicilor de a simți energia negativă și durerea. Are o atracție extraordinară pentru acestea și se spune că este singurul mamifer care se hrănește cu energie negativă. Te doare ceva anume? Ei bine dacă ai o pisică nu ar trebui să te mire gestul ei de a-ți sări în brațe și de a se așeza exact acolo unde e problema. Îmi place să cred că așa este și echipa 13 cu Atitudine. Acolo unde este durere și suferință, ne place să fim prezenți…ca să le ameliorăm. 

De ce am ținut să enumăr toate aceste lucruri? Pentru că vreau să subliniez următorul aspect: Miturile și superstițiile există pentru simplul fapt că le oferim noi credit!

Pisica neagră și ziua de 13 nu sunt nici purtătoare de ghinion, și nici reprezentații malefice. Nu există mituri sau superstiții, ci doar impulsul oamenilor de a asocia energiile cu obiecte și lucruri din sfera lor de existență. Fiecare ființă este creată unică și independentă, iar energia pe care i-o asociem depinde doar de acțiunile noastre!

Prin urmare, indiferent dacă afară plouă, că e vineri 13, sau ne-a fost tăiat drumul de o pisică neagră, noi, echipa „13 cu Atitudine”, am ales să ne concentrăm toată energia pozitivă în această zi a fiecărei luni și, ca urmare, să o transformăm într-o zi fermecătoare și plină de noroc!

O zi norocoasă pentru că ne găsim, de fiecare dată, oportunități să dăruim, norocoasă pentru avem ocazia să oferim zâmbete și bucurii unor oameni care au atât de multă nevoie de ele, norocoasă pentru că ne câștigăm astfel hrana pentru suflet și satisfacția de a da ceva înapoi societății din care facem parte!

Pozitivism sau negativism…e o alegere care îți aparține în totalitate! Așadar, ce alegi?