Albul o sinteza a culorilor de baza: rosu , albastru si galben. Am putea sa vorbim prin analogie in tot ceea ce inseamna alb in frumusetea unei femei, dar zilele trecute m-a impresionat o sculptura din zapada ,un cap de femeie ,impecabil ,cu un par frumos, cap perfect, lucea extraordinar in bataia luminii, imediat am zis clar: directia acestei editii o va avea o zi speciala din viata unei femei ALBE : mireasa-Alb.

Alb, puritatea sentimentului, Iubire, Traire, Legamant, Unitate, mai pe scurt o zi magica. Bineinteles avem nevoie si de o coafura speciala ( magica). Propunerile pe care le facem noi, hair stylistii, trebuie sa depinda de felul miresei de a fi, de stilul rochiei ( romana, eleganta, clasica) si evenimentul in sine. Cea mai frumoasa este cea care adopta stilul ei personal. Coafura trebuie sa completeze lookul miresei, la fel si machiajul si manichiura.

Glasul interior dicteaza magicul in diferite forme, astfel incat sa ne reprezinte pe masura, in alte cuvinte avem o multitudine de variante pentru coafura de mireasa. Celor cu trairi romantic le-as indruma catre o coafura lejera, bucle, parul usor, cu miscare, trebuie sa fie prins in asa fel incat sa avantajeze forma fetei, sa contureze trasaturile. Persoanelor simple le-as recomanda chiar o coafura desprinsa in vant, usor … Ideal! O coronita discreta sau un accesoriu pentru a completa coafura. O alta interpretare a albului pe care o indragesc mult este reinventarea reginelor, duceselor. Coafura trebuie sa emane elegant, stil, atitudine regala, finete, aparitie angelica. Pentru astfel de coafura avem nevoie de miscare, par cret sau ondulat, par ridicat, cu volum in zona de contur si ceafa, completat de asemenea cu un accesoriu care sa rotunjeasca coafura regala.

Daca stilul este mai incisiv, nonconformist, indraznet, as merge pe o coafura cu mai putina miscare, statica, exacta, par ridicat intr-un volum pe zona de top sau ceafa, cu atitudine.

Frumusetea este completata de limbajul mainilor care presupune o ingrijire spa atat a pielii cat si a unghiei, urmata de o manichiura personalizata. Geometria unghiei, in acord cu forma mainii, stil si atitudine, o intalnim ca fiind: rotunda, asociata firilor calde, sensibile, ovala-persoanelor boeme, ascutita- stiletto persoane nonconformiste, forma dreapta, caracterelor incisive. Stilul ALB presupune manichiura discreta, in nuante neutre, nude, nimic ostentativ. Se permit modele pictate simplu, mat, perlat sau sidefat. In lipsa contrastelor cromatice, se prefera alte contraste, de forma, de textura, aplicatii de strasuri, constructii in relief in acord cu forma unghiei. O lungime considerabila a unghiei nu permite decorarea acesteia in exces, incalcand bunul simt al albului.

In desavarsirea creatiei, a tot ce inseamna mireasa, o amprenta importanta il poarta machiajul. Putem discuta la infinit despre naturaletea, frumustetea si posibilitatile de a executa un machiaj special. Cel mai important este sa nu depasim limitele stilului personal al fiecarei mirese in parte, pentru ca in final ea sa se regaseasca. Fizionomia miresei ne dezvaluie forta ei dominatoare in momentul ALB, plin de emotie. Obrajii ei se vor imbujora, iar acest lucru nu trebuie ascuns sub texturi mate, opace de fond de ten. Sunt de preferat fondurile de ten cu usoare irizatii aurii, albe ca de portelan, ce capteaza lumina. Nu omitem ca stilul regal permite pudrarea fetei si matifierea ei. Tenul da nota frumusetii: el trebuie sa radieze de sanatate, sa fie hidratat, luminos si destins, bine pregatit anterior cu masti.

Primeaza unitatea stilurilor, culorilor, texturilor, fara discrepante.

Paleta cromatica o reducem semnificativ daca dorim sa cream un look natural, diafan, alb. Tonurile trebuie sa fie de la pastel la usoare accente de umbra pe pleoape. Pleoapele nu trebuie sa fie grele, ele trebuie sa accentueze forma si culoarea ochilor. Acestia vor avea profunzime daca pleoapa superioara va fi conturata de un eye liner negru si completate de mascara de volum . Zona ALB permite nuante de bej, auriu, piersiciu, sub forma texturilor satinate, perlate, nu stralucitoare, opulente, conducand creatia inspre absolut. Machiajul aduce aminte si de structura materialelor textile: brocard, dantela, tafta, satin.

Suprindem idea puritatii pe intreg chipul miresei: dinspre ochi, coboram catre buzele mate, semi-mate sau stralucitoare, care accepta un joc de culori, roz- rosu, joc ce face singurul contrast binevenit in supremul Alb; apoi inspre obraji, care sunt expresia unei atingeri diafane de culoare. Totul este o simfonie de culori, asezonata cu starea de beatitudine a fiecarui caracter pornind de la cel bland pana la cel incisiv. Alege intelept!

Multitudinea de culori, nuante, inchise-deschise, vesele , triste, cu personalitate sau fara, fac visul tururor femeilor… .imbracata in alb!!!! Oricat de frumoase ar fi culorile si orice stare de bine ti-ar transmite , sau oricat ai prefera banalul negru sau gri , intr-o zi vrei sa fi doar in alb, speri la el…dar nu in oricare zi. Visezi si astepti ziua in care vei fi ALB

E o nonculoare ce ii permite tipei Alb sa fie remarcata, tocmai pentru ca se observa fata persoanei si postura ei. Albul mireselor permite miresei sa straluceasca, fiind ceea ce e. Stii? Si cu toate astea aduce un plus, se modeleaza pe fiecare personalitate. Poate un stil mai dur, altul mai excentric, altul mai finut, albul le accepta pe toate si le evidentiaza ca FEMEI.